Enkelt Proteinbröd Recept - Klart På 30 Minuter!
Publiceringsdatum: 2024-04-22

Att säkerställa att vi får i oss tillräckligt med protein är superviktigt, speciellt om ditt mål är att bygga muskler eller bibehålla muskelmassa.
Ett fantastiskt sätt att ge dagen en proteinrik start är med ett enkelt och näringsrikt proteinbröd. Här delar vi med oss av ett recept som ger dig lite extra protein i vardagen, och smakar fantastiskt.
Nu sätter vi igång!
Ingredienser:
- 2 dl havremjöl
- 1 servering vassleproteinpulver (med smak av choklad)
- 1 tsk bakpulver
- En nypa salt
- 2 st ägg
- 1 dl osötad grekisk yoghurt
- 2 msk olivolja
- ½ dl vatten
- Valfria frön (exempelvis sesamfrön eller chiafrön) för topping
Instruktioner
- Värm ugnen till 175°C och klä en brödform med bakplåtspapper. I en skål blandar du havremjöl, proteinpulver, bakpulver och en nypa salt.
- I en annan skål vispar du äggen och tillsätter grekisk yoghurt, olivolja och vatten. Blanda väl tills det blir en slät konsistens.
- Kombinera de torra ingredienserna med ägg- och yoghurtblandningen och rör tills allt är blandat och en deg har bildats.
- Häll degen i brödformen och jämna till ytan med en sked. Om du vill, strö över sesamfrön eller chiafrön för extra krispighet och smak.
- Grädda i ugnen i cirka 25-30 minuter, eller tills brödet är gyllenbrunt. Du kan även testa att ta en sticka och sätta den i mitten, kommer den ut helt ren så är brödet klart.
- Ta ut brödet ur ugnen och låt det svalna innan du serverar.
Ett smarrigt tips: servera brödet med jordnöt- eller mandelsmör på för ännu mer protein.
Säkra ditt proteinintag
Detta enkla och snabba proteinbröd är inte bara ett fantastiskt alternativ till vanligt bröd, det är också ett utmärkt sätt att öka ditt proteinintag.
Genom att inkludera en skopa proteinpulver får du en högkvalitativ proteinkälla som är avgörande för muskelåterhämtning och återhämtning. Detta är superviktigt när du strävar efter en aktiv och hälsosam livsstil.
Lär mer om vad proteinpulver är och hur det fungerar här.
Dela gärna med dig vad du tyckte om receptet genom att dela det på social medier!